Bergtusse

Bergtusser er små forskræmte væsner, der trisser rundt omkring. Uheldigvis er de meget nysgerrige, hvilket gør at de meget ofte ender steder, hvor de slet ikke er modige nok til at være. Den eneste race bergtusser ikke frygter er elvere. Hvis andre racer kommer en bergtusse for nær, besvimer den af skræk… Når en bergtusse besvimer, bliver den til sten og immun for magi og skade.

Udseende: Bergtusser er små og møgbeskidte. De er oftest klædt i spraglet tøj med lapper over det hele. Deres lommer og tasker er altid fyldt med småsten, blade, sneglehuse, svampe og hvad de ellers render rundt og finder i skoven. Ligesom elvere og småfolk har bergtusser spidse ører, dog ikke nær så spidse. De har sjusket hår og nogle bærer huer eller små hatte. Bergtusser bærer meget sjældent våben, da de ikke kan bruge dem uden at besvime. Nogle Bergtusser kan dog optræne deres mod, således at de tåler at være nær andre uden at besvime, og tilmed være modige nok til at være i kamp.

Sminkekrav: Sminket beskidt i ansigtet. Bergtusse optegnelser og halvspidse øre.

Alder: Bergtusser er udvoksede når de er ca. 11-14 år gamle og bliver sjældent mere end 60-70 år.

Særlige Bertusse-evner:
Start-evne: Forstening: Bergtussen forstener øjeblikkeligt ved enhver form for forskrækkelse, samt hvis den bliver såret. Under forsteningen kan Bergtussen ikke skades af nogen former for våben eller af magi. I forstenet form er bergtussen tung og svær at flytte rundt på. Der skal være mindst være 4 personer om at bære den eller en enkelt person med evnen superstyrke. Udstyr såsom våben, tøj, punge og tasker forstener ikke.

2 EP evne: Bergtusse-mod: Forstener kun af fysisk skade. Det vil sige ikke af chok, monstre, høje lyde eller magisk frygt.

3 EP evne: Komplet forstening: Bergtussens forstening breder sig, så både tøj og ejendele på tøjet (som f.eks. tasker) forstener, men ikke levende væsner som bergtussen rører ved.