De Nordlige Riger – Tågerigerne mod nord.

Du er altid velkommen til at bruge et af disse Tågeriger i din baggrundshistorie. Alle er steder, hvor der er eller har været rollespil. Det vil sige, at der er mange andre spillere, der gennem tiden har haft roller, som har levet i et af disse lande.

Fanros

Et øde, vildt og lovløst land som bliver brugt til Fanros-rollespil i Roskilde.

Her spilles der rollespil den 3. søndag i hver måned.
Spilsted: Hyrdehøjskoven i Roskilde.

Frilund

Frilund er ikke et særlig stort Tågerige. I centrum af riget er en grøn frodig park med et stort hvidt hus. Her bor Mester Skarvenius; Mestertroldmand og Herre over Frilund. En stor del af riget er et indhegnet skovområdet. Det er Den Forbudte Skov.

Riget har mange folk, der mødes i grupperinger. I den røde pavillon midt i parken holder Androkolos-kirken til. Her kan du altid søge helbredelse og healing. Elverne – Skovens Folk – holder til ved det gigantiske træ; Livstræet. Grotten er tilholdssted for Orcus-klanen, som er en klan af blodtørstige orker og gobliner. I en lavning over grotten er en magisk brønd. Denne manabrønd er det naturlige tilholdssted for Magiens Hånd.

På den anden side af huset ligger Højen. Her har Tarini-kirken bygget deres Tempel til Mørkets Dronning klods op af en magisk gammel mystisk aflåst bygning. Den uhellige jord på tempelbakken kan kun betrædes af Tarini-tro tilhængere og deres allierede.

I den gamle vognport holder forskellige grupperinger til. Senest har ”Dragens Port” og ”Nordens Orden” benyttet sig af dette sted. På det åbne torv foran Kroen ”Den Sultne Takhale” stiller alkymister, købmænd og håndværkere boder op i denne handelsby og sælger her deres håndværk.

Spilsted: Det Nye Rige. Hvor vi spiller rollespil d. 1. søndag i hver måned.
www.detnyerige.dk

Hassellund

Et stort skovområde langt sydpå. Oprindelig hjemsted for en gruppe magtfulde Skovtroldmænd, som vogtede en stor magisk Kilde. Siden blev riget overrendt af orker, røvere og banditter og forskelligere herskere igennem tiden forsøgte at tage magten. Heriblandt Baron Keltos Kronskjold.

Hassellund blev brugt til kampagnen Forest Wizards fra 2009 til 2019.
Spilsted: Nordskoven i Haslev.

Hemdal

Hemdal-fortet er et dværgefort bygget i et bjergpas. I deres søgen efter guld gravede dværgene lidt for dybt og lukkede alskens rædsler og hemmeligheder ud. Fortet lå forladt hen i en årrække, men blev så genopdaget af en flok handelsmænd, der har bygget en handelsstation i ruinerne.
Hemdal blev brugt til Rokada-kampagnen som var en kampagne for fritidsklubber som udspillede sig i 2005 og 2006 og nu igen til Fantasydage i 2022.
Spilsted: Garderhøjfortet i Jægersborg.

Mintaria

Et vildt område som blev koloniseret i årene 1204 eA til 1210 eA af Kong Valdemar. Her er der både vildelvere, orker og masser af handelsmænd.

Blev brugt til GERF kampagnen fra 2004 til 2010.
Spilsted: Radiomarken i Bagsværd.

Monheim

Et land langt imod syd. Primært befolket af bønder og handlende.

Blev brugt til Damsborg kampagnen.
Spilsted: Askeby på Møn

Moravia

Et større Tågerige med marker, skove og store byer. Hovedstaden hedder Einheim og her bor Kong Valdemar, som hersker over flere Tågeriger.

Moravia er blevet brugt til scenarie-serien ”Søslottet” serien som udspillede sig fra 1997 – 2004.
Spilsted: Radiomarken i Bagsværd.

Moravia

Et større Tågerige med marker, skove og store byer. Hovedstaden hedder Einheim og her bor Kong Valdemar, som hersker over flere Tågeriger.

Moravia er blevet brugt til scenarie-serien ”Søslottet” serien som udspillede sig fra 1997 – 2004.
Spilsted: Radiomarken i Bagsværd.

Rovarien

Et vildt bjergrigt område nordpå. Oprindelig befolket af granitanere og meget vilde vildelvere, tidligere også af en klan af dværge, som dog forsvandt med tiden.

Rovarien blev i 1216 eA. koloniseret af Kong Valdemar af Moravia, hvilket betød at der blev bygget et fort og en lille landsby i området. Koloniseringen tiltræk mange handelsrejsende og lykkejægere og hurtigt opstod der konflikter. Særligt en mellem Kongens mænd og en mindre koloni af Nordlændinge fik blodet til at flyde.

I sommeren 1218 eA. Indfandt sig et kæmpe jordskælv (kendt som Katastrofen i Rovarien), og hele landet styrtede sammen i ruiner. Store dele af befolkningen nåede dog at flygte og/eller blive reddet ud af riget og blev tilbudt at slå sig ned i Frilund.

Blev brugt til ”Det Nye Rige” de første 2 år af vores spil.
Spilsted: Adventure Park i Hillerød.

Tårnrigerne

Tårnrigerne er opkaldt efter en gruppe af bystater som er opstået omkring ruinerne af nogle gamle store Troldmændstårne. Flere konkurrerende kongeriger slås løbende imod hinanden. Bl.a. Kongeriget Algieria og Kongeriget Montanien ledet af den notorisk berygtet Røde Dronning.

Tårnrigerne blev brugt til Tårnkrigssagaen som blev udspillet fra ca. 2004 til 2007.
Spilsted: Amager fælled, Parken ved Gemmas allé og Parken ved SFO Impulsen.